Utbildningsdag 2023

Boosta din projektledningskompetens

Välkomna till Projectpartners Utbildningsdag 2023 som arrangeras i samarbete med Svenskt Projektforum. Tillsammans vill vi ge dig som arbetar med samhällsbyggnad i projektform en riktig projektledningsboost: koll på trenderna, nycklar till framgångsrikt ledarskap, tankar om hur du kvalitetssäkrar din projektledningskompetens samt knepen för balans i livet och en hållbar hälsa.

 

Skrolla ner för årets program och föredragshållare!

 

Tid: Torsdagen den 5 oktober 2023, vi startar kl 13
Lokal: IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm.

Då antal deltagare är begränsat ber vi dig göra en intresseanmälan och invänta vår bekräftelse. Deltagande är kostnadsfritt, vid uteblivet deltagande faktureras 500 kr. Önskar du bli fakturerad självkostnadspris för ditt deltagande så går det givetvis att ordna. 

 

Kontaktperson: Julia Flodkvist

 

 

Hålltider och föredragshållare

12:45 Registrering & mingel

13:00 Välkomna till Projectpartners Utbildningsdag 2023

15:00 Fikapaus

15:30 Projectpartners Utbildningsdag 2023, forts.

ca 17:15 Branschmingel

"Megatrender – så påverkas projektledningsprofessionen"

AI, digitalisering, automatisering och innovation för hållbar utveckling. Vilken känsla ger orden dig som projektledare? Har du koll på megatrenderna och hur de kommer påverka just dig i din yrkesroll? Inte fullt ut? Lugn, Anna Frankzén Starrin inleder årets Utbildningsdag med att ge oss en genomgång av trenderna som påverkar och kraven de ställer på framtidens projektledning. Med i bagaget har Anna aktuella case med fokus på AI och samhällsbyggnad från det internationella trendbibliotek hon är med och bidrar till, samt resultat från spännande studier så som Generation Z, Urban trends, the future of cities med flera.

 

Ps. Anna har lovat oss att svara på så många ”dumma frågor” som hon hinner med – passa på!

 

Anna Frankzén Starrin är kulturantropolog med en sällsynt välutvecklad förmåga att analysera nutidens och framtidens trender. Utifrån sina breda kunskaper om artificiell intelligens, digitala medier och automatisering har hon kapaciteten att dra slutsatser om megatrenderna som rör sig i nutiden och som kommer att eka in i framtiden. Anna Frankzén Starrins pedagogiska och analytiska förmågor har gjort henne till en uppskattad samtidskommentator i både radio och TV, något som gett henne smeknamnet ”Robot-Anna”. Smeknamnet till trots ligger Annas fokus alltid på att ringa in den mänskliga erfarenheten utifrån de digitala förutsättningar som numera omger oss.

 

Tre nycklar för att leda i ständig förändring

Ylva M Andersson är författare till boken ”Leda i ständig förändring med kreativitet, kollektiv intelligens och kommunikation” som av Svenskt Projektforum utsågs till vinnare av Årets Projektledarbok 2023. Under Projectpartners Utbildningsdag kommer vi få ta del av hennes insikter om hur vi bäst förhåller oss som projektledare i en värld av ständiga förändringar. Ylva pekar på tre nycklar för att leda en organisation på ett framgångsrikt och konkurrenskraftigt vis i vår tid: kreativitet, kollektiv intelligens och kommunikation. Samtidens höga förändringstakt innebär nämligen att vi hela tiden behöver utveckla unika idéer och pröva originella metoder som skapar värde för att lyckas hålla oss kvar ”i matchen.”

 

Ylva M Andersson är journalist och medieprofil med 30 års erfarenhet från några av landets största medieföretag. Idag arbetar hon som professionell coach och stöttar ledare och organisationer att möta ett arbetsliv i ständig förändring. Ylva har lett flera genomgripande förändringar i den krävande, komplexa och konkurrensutsatta mediebranschen. Med sin förmåga att tidigt identifiera trender och förändringar i vår omvärld och göra ”verkstad” av dem inom ledarskap och organisationsutveckling är hon i dag strategisk rådgivare åt enskilda chefer och ledningsgrupper inom flera olika branscher.

Paneldiskussion: Kvalitetssäkring av kompetens i en föränderlig värld

 

Med snabbare förändringstakt och ökade krav på flexibilitet ställs nya krav på projektledarkompetensen. Hur säkerställer vi kompetensen när behovsbilden ständigt varierar? Har de grundläggande kraven på projektledarkompetens förändrats över tid och vad är viktigast att ta med oss in i morgondagen?

 

Lyssna in till en paneldiskussion om kvalitetssäkring av projektledningskompetens i en föränderlig värld med Camilla Åkesson, Fredrik Lorén Karlsson och Marco Man.

 

 

”Hälsoknepen som skapar Resultaten”

Vi bjuds på en energigivande och motiverande föreläsning där vi får Mårten Nyléns allra bästa knep för att hålla oss uthålliga, glada och hälsosamma både på jobbet och mitt i livspusslet. Mårten ger oss nycklar till att förändra dåliga mönster och vanor, hantera stress, skapa bättre återhämtning och sömnkvalitet samt hur vi på enkla men smartare sätt kan bli bättre på att hantera oss själva i en intrycksrik värld. Detta varvat med en hel del av humor och några spännande historier från bakom kulisserna.

 

Mårten Nylén är en av Sveriges mest välrenommerade hälsoinspiratörer och tränare, tv-profil och föreläsare. Mårten är känd från tv-program som Biggest Loser, Ninja Warrior, Fångarna på Fortet, Bingolotto, Klockan nio hos stjärnorna och TV4 nyhetsmorgon. Samtidigt kallas han Stjärnornas favoritcoach med en lång klientlista full av välkända namn som Will Smith, Wyclef Jean, RedOne, Mabel, Veronica Maggio, Joel Kinnaman och Daniel Ek för att nämna några. Mårten är även en engagerad ambassadör för Kronprinsessparets Generation Pep, Stiftelsen Friends och Beat Diabetes. Som en av landets mest populära talare utnämndes Mårten i år till Årets Talare 2023 och detta för hans fantastiska inspirationsföreläsningar med fokus på hållbar hälsa.