2021-06-30

VD har ordet

Tack för gott samarbete under en vår där utveckling stått i fokus. Välbehövlig återhämtning i sikte för alla samhällsbyggare!

Hej!

Projekt, politik, pandemi, fotboll, väderlek, ja det är en hel del som vi följer med otålig spänning just nu eller hur? Oförutsägbarhet är en del av livet och arbetslivet, vi tacklar det genom att vara mentalt rustade för förändringar och ha ett öppet sinne. Och som jag brukar säga, ibland får man faktiskt bara chilla och gilla läget…

Under våren har vi på Projectpartner (förutom att ge järnet i våra respektive projekt!) satsat på att rusta oss själva för att stå starka genom förändringar och ta vara på våra utvecklingsmöjligheter – både som grupp och som enskild projektledningskonsult.

Vi har genomgått interna utbildningar inom hållbar samhällsutveckling, projektledningsmetodik och företagskultur. Att vi genomför dem i grupp tillsammans leder alltid till intressanta diskussioner och utbyte av erfarenhet. Vår samlade kompetens inom projektledning och erfarenhet från i princip alla större projekt i regionen de senaste 19 åren är vår styrka och det vi erbjuder er som kunder.

Vår välbesökta Projectpartner Utbildningsdag blev det inte mycket med 2020 tyvärr. Paus är dock inte en knapp vi vill trycka på när det gäller att utvecklas inom projektledning tillsammans med er alla i branschen. Vi körde igång en digital satsning istället: ProjektledningsBOOST som är en serie utbildningsfilmer där vi precis som på Utbildningsdagen tar oss an aktuella ämnen tillsammans med gästföreläsare. Vår utgångpunkt är som alltid vårt Projektledningsträd och samtliga filmer finner du på vår YouTube-kanal.

Revisoner har en självklar plats i utvecklingen, vi strävar ständigt efter att bli än bättre. I vår har vi re-certifierat vårt verksamhetssystem enligt ISO 9001 och 14001, en trygghet för er när ni väljer leverantör. Vi har även reviderats på vårt projektledningsarbete av en av våra större beställare utifrån det ramavtal vi har med dem. Mycket givande och intressant för båda parter vågar jag påstå.

Vi är väldigt glada och stolta över att få presentera två nya projektledningskonsulter hos oss Fredrik Lidberg och Youssef Hassib. Kunniga, kompetenta och dessutom genomtrevliga båda två! Fredrik bidrar nu i projekt Mälarbanan för Trafikverket och Youssef i projekt Hornsberg för Trafikförvaltningen. Jag kan också avslöja att vi har anställt ytterligare en person som vi kommer presentera närmare efter semestern.

Arbete hemifrån och möten på distans har varit givet under en längre tid nu. Desto härligare när vi väl har kunnat ses på riktigt. En corona-säker ”Robinson”-övning i tufft väder har vi kört tillsammans (puh!) och en sommarmiddag utomhus där Stockholm visade sig från sin allra bästa sida blev möjlig härom veckan. Underbart!

Nu kör vi på ett litet tag till, sedan kommer de flesta hos oss få några välbehövliga semesterveckor. Det hoppas vi att NI ALLA som kämpar för ett hållbart, attraktivt, modernt, tryggt och säkert samhälle får möjlighet till.

GLAD SOMMAR! 

/Tommy Backman

SOMMARTIPSET: ProjektledningsBOOST är vår serie utbildningsfilmer för oss som arbetar i projekt. Perfekt för egentiden i hängmattan…på med hörlurarna 🙂

Senaste nyheterna