2019-05-20

VD har ordet

Vår strategi för att uppnå vårt mål att vara med och bidra i utvecklingen av Mälardalens framtid.

Hej!

Håller ni huvudet över ytan nu i maj? Mycket att göra i projekten och så allt annat som ska hinnas med så här års. Kanske vi skulle göra som Fredrik Rosengren lärde oss på förra årets Utbildningsdag och som nu Roslagsbanan fått arbetsmiljöpris för: fokusera på goda beteenden som vi vill se mer av! Det kanske funkar på flerområden än arbetsmiljö? Att ge sig själv en klapp på axeln när vi väl tar den där löprundan, stänger av mobilen eller läser en extra lång saga för barnen, istället för att ge sig själv dåligt samvete när vi inte räcker till. Dela ut fler guldstjärnor i vardagen och läs mer om Roslagsbanans säkerhetstänk här.

Vi på Projectpartner är nyss hemkomna från årets vårkonferens till Skottland som stod i full blomning och bjöd bleka projektledningskonsulter på både på sol och avstressande naturupplevelser. Det blev friskvård på hög nivå i the Highlands! För oss som till vardags sitter ute på uppdrag i olika projekt så är dagar som dessa så viktiga för att svetsa samman gruppen.

Glädjande nog kunde vi fira att vi klarade vårt interna utbildningsmål för 2018, minst fem utbildningsdagar per anställd som ett snitt på hela gruppen. Och vi är på god väg detta år också. Temat för vår konferens var hållbarhet och Hanna Novakovic höll en strålande workshop för oss alla. Utifrån FN:s Agenda 2030 påbörjade vi arbetet med en plan för hur vi rent konkret kan bidra till en hållbar utveckling både inom Projectpartner men kanske framför allt i samhällsbyggnadsprojekten vi engagerar oss i.

Det här är ett strålande exempel på vårt ”tänk” med Projectpartner. Genom att vi utbyter erfarenheter och delar med oss av kompetens – i detta fall Hannas kompetens inom hållbarhet – lyfter vi oss själva som projektledare och kan bidra än mer i projekten. Det är vår strategi för att uppnå vårt mål att vara med och bidra i utvecklingen av Mälardalens framtid.

Önskar er alla en fortsatt fin vår!

//Tommy

Senaste nyheterna