Projectpartners Utbildningsdag 2/10...Läs mer.

close
2018-09-24

VD har ordet

Nu är det äntligen dags igen! Den 4 oktober slår vi upp portarna för vår fina hösttradition: Projectpartners Utbildningdag.

Läs mer och anmäl dig här! arrow_forward

Kompetensutveckling är viktigt för oss på Projectpartner då vi är övertygade om att det är nyckeln till framgång, men vi vill också vara med och bidra till ett kompetenslyft för hela vår bransch. Därför startade vi upp vår nu årligen återkommande Utbildningsdag. Det är givande att kunna ta en eftermiddag tillsammans med sina arbetskamrater, sin projektgrupp eller andra branschkollegor för nya infallsvinklar och kunskap oavsett om man är beställarrepresentant, projektör eller entreprenör.

Precis som alla andra år känner vi att NU har vi verkligen hittat ett extra spännande ämne som vi vill fördjupa oss i tillsammans med er kollegor, projektledare och samhällsbyggare. Ledarskap som skapar (önskat!) resultat blir en djupdykning i det mänskliga beteendet för att få grunden till ett effektfullt ledarskap. Simon Elvnäs, KTH, presenterar sin spännande forskning som bygger på resultaten från att ha följt över 400 ledare. Vad gör vi ledare egentligen när vi tror att vi arbetsleder och vilken effekt har det på medarbetarna? Kan nog bli en del igenkänning där… Att bli medveten om sitt eget beteende är en bra start och jag hoppas på riktigt bra råd hur vi som ledare kan gå från effektiva till effektfulla. Erik Matton, Behaviour Design Group, är organisationspsykolog och kommer ge oss grunderna i vad som driver det mänskliga beteendet. Med den kunskapen har vi en bra grund att stå på för att utveckla vårt ledarskap och uppnå verkliga resultat i våra projekt. Säkerhet är det absolut viktigast på våra arbetsplatser, ändå är byggsektorn den bransch i Sverige som har de mest skadedrabbade yrkesgrupperna på arbetsmarknaden. Fredrik Rosengren, Behaviour Design Group, kommer att knyta ihop säcken genom att dela med sig av hur han konkret använt sig av beteendebaserat ledarskap för att skapa säkra arbetsplatser.

Forskning, teori och praktik under en och samma eftermiddag med andra ord – hoppas att vi ses där!

I detta numret av nyhetsbrevet presenterar vi vår nya medarbetare Hanna Novakovic som förstärker vårt bolag med sin kompetens inom miljö och hållbarhet. Hanna startade direkt i uppdrag som Miljöhandläggare plan och tillstånd tillika tf. Miljösamordnare på Program Tvärbanan, Kistagrenen. Dessutom har hon redan delat med sig av sin kunskap till våra medarbetare genom en mycket uppskattad föreläsning och workshop. Att ha miljökompetensen inhouse tillgänglig stärker vår totala kompetensbas ytterligare. Varmt välkommen till Projectpartner Hanna!

Hösten brukar vara en hektisk tid, mycket som ska hända och deadlines som ska hållas. Vid årets slut ska många saker summeras och stämmas av. ”Business as usual” med andra ord. Kör hårt där ute enligt plan och budget – men också säkert och tryggt med minimala risker och ett hållbart arbetssätt 😊 /Hälsningar Tommy

Senaste nyheterna