2017-10-06

Projectpartners Utbildningsdag

Vårt årliga initiativ för branschens utveckling går hand i hand med vårt fokus på kompetensutveckling. Under Projectpartners Utbildningsdag tar vi och våra gäster tillsammans oss an ett aktuellt ämne som belyses ur olika perspektiv av våra inbjudna talare.

Tema för den välbesökta Utbildningsdagen 2017 var Samhällsbyggnad i en föränderlig värld. Att förutsättningarna för våra projekt snabbt kan förändras har vi nog alla erfarenhet av eller hur? Dagen syftade till att ge oss som projektledare förutsättningarna att kunna slå highscore – även när spelreglerna plötsligt ändras. Vi bjöds på framtidsspaning av Erik Herngren, aktuell forskning från projekt på svindlande höjder av professor Markus Hällgren vid Umeå Universitet, handfasta råd och metoder kring hur vi bäst hanterar plötsliga förändringar av Katarina Wallin från Evidensgruppen samt inspiration från den förändringsbejakande spelbranschen av Robert Wasser, utvecklingschef på det svenska spelundret DICE.

Spel var något som genomsyrade hela temat för dagen, våra projektledningshjältar P och P (se bild) bjöd på energi när vi som bäst behövde det och våra gäster fick tävla på det klassiska arkadspelet Astriods i pauserna. Sammantaget en uppskattad dag som av 68% av våra gäster gavs betyget Utmärkt i vår uppföljande enkät. Resterande 32% klassade den som Mycket bra.

Planeringen inför Utbildningsdagen 2018 är i full gång!

Senaste nyheterna

2020-06-26

VD har ordet

Så snabbt förutsättningarna kan ändras, och hur snabbt vi faktiskt kan anpassa oss och ställa om. Sommaren är efterlängtad efter en vår då projektledningen behövde vara extra flexibel.
Läs mer
2019-05-20

VD har ordet

Vår strategi för att uppnå vårt mål att vara med och bidra i utvecklingen av Mälardalens framtid.
Läs mer
2019-05-20

Beteendebaserad säkerhet prisas

SL: projekt för Roslagsbanans utbyggnad tilldelas Håll nollans arbetsmiljöpris för sitt arbete med att förebygga arbetsplatsolyckor. Metoden de använder kallas beteendebaserad säkerhet och fokuserar på ledarskap och inlärningspsykologi. Fredrik Rosengren, arbetsmiljöstrateg på SL berättar mer.
Läs mer