2017-12-08

Initiativ för framtidens samhällsbyggare

Vi är glädjande nog många som månar om återväxten inom svensk samhällsbyggnad. Under paraplynamnet Initiativet samlas nu ett antal företag och myndigheter som tillsammans önskar skapa opinion och genomföra arrangemang som ska leda till att fler studenter väljer att inrikta sig mot lantmäteri.

Projectpartner är en av initiativtagarna bakom projektet. ”Vi vill hjälpa till att bryta trenden med färre sökande till civilingenjörutbildningar med inriktning mot lantmäteri. Framtidens bostads- och infrastrukturprojekt är beroende av att vi säkrar upp återväxten i branschen och bibehåller den höga kompetens som finns inom samhällsbyggnad i Sverige idag”, berättar Sara Söderstam, Projectpartner.

Initiativets första arrangemang är ett mingelevent i Stockholm där studenter och olika branschaktörer kan mötas. Förutom att knyta nya kontakter kommer studenterna även erbjudas möjlighet till sommarjobb, praktik eller studiebesök. “För oss på Projectpartner är det en fantastisk möjlighet att få träffa framtidens samhällsbyggare och vi hoppas kunna ge den kommande generationen en inblick i vårt roliga och spännande yrkesliv. Vi ses den 20 april!”, hälsar Sara Söderstam.

Hej student! Du kommer väl på Initiativets första mingelträff?

När: 20 april, 2017
Starttid: klockan 18
Plats: Skyddsrummet, Söder Mälarstrand 25, Stockholm

Senaste nyheterna

2020-06-26

VD har ordet

Så snabbt förutsättningarna kan ändras, och hur snabbt vi faktiskt kan anpassa oss och ställa om. Sommaren är efterlängtad efter en vår då projektledningen behövde vara extra flexibel.
Läs mer
2019-05-20

VD har ordet

Vår strategi för att uppnå vårt mål att vara med och bidra i utvecklingen av Mälardalens framtid.
Läs mer
2019-05-20

Beteendebaserad säkerhet prisas

SL: projekt för Roslagsbanans utbyggnad tilldelas Håll nollans arbetsmiljöpris för sitt arbete med att förebygga arbetsplatsolyckor. Metoden de använder kallas beteendebaserad säkerhet och fokuserar på ledarskap och inlärningspsykologi. Fredrik Rosengren, arbetsmiljöstrateg på SL berättar mer.
Läs mer