Nytt och aktuellt från Projectpartner

För dig som gillar engagemang, projektledning och samhällsbyggnad.

2021-06-30

VD har ordet

Tack för gott samarbete under en vår där utveckling stått i fokus. Välbehövlig återhämtning i sikte för alla samhällsbyggare!

Läs mer
2020-06-26

VD har ordet

Så snabbt förutsättningarna kan ändras, och hur snabbt vi faktiskt kan anpassa oss och ställa om. Sommaren är efterlängtad efter en vår då projektledningen behövde vara extra flexibel.

Läs mer
2019-05-20

VD har ordet

Vår strategi för att uppnå vårt mål att vara med och bidra i utvecklingen av Mälardalens framtid.

Läs mer
2019-05-20

Beteendebaserad säkerhet prisas

SL: projekt för Roslagsbanans utbyggnad tilldelas Håll nollans arbetsmiljöpris för sitt arbete med att förebygga arbetsplatsolyckor. Metoden de använder kallas beteendebaserad säkerhet och fokuserar på ledarskap och inlärningspsykologi. Fredrik Rosengren, arbetsmiljöstrateg på SL berättar mer.

Läs mer
2019-03-28

VD har ordet

Våra roller, specialområden och titlar kan variera men grunden är den samma: projektledningskompetens. Kul att vi får tillfälle att bidra till utveckling både av samhälle och individer!

Läs mer
2019-03-28

Nya Nacka stad

En ny stadsdel växer fram runt tunnelbanans utbyggnad till Nacka. Projectpartners Emil Hedman är projekteringsledare för samverkansentreprenad i centrala Nacka på Nacka kommun – och dessutom själv Nackabo.

Läs mer
2018-09-24

Livskraft i Hagastaden

Nu börjar det märkas att en helt ny stadsdel växer fram på det gamla Norra Stationsområdet. Här ska en skön blandning av spännande boende, Life Science och svindlande höjder knyta samman Stockholm och Solna. Projectpartners Linda Malmbo berättar mer om sitt uppdrag som projekteringsledare på Hagastaden.

Läs mer
2018-09-24

VD har ordet

Nu är det äntligen dags igen! Den 4 oktober slår vi upp portarna för vår fina hösttradition: Projectpartners Utbildningdag.

Läs mer
2018-06-18

105 000 jublande fans väntar!

Mes Que un Club, mer än en klubb. FC Barcelonas motto genomsyrar ombyggnationen av hemmaarenan Camp Nou. Tradition och känsla ska samsas med funktion och modern teknik – och givetvis får inte bygget påverka en enda match. Chris Dite, arkitekt på Arup och uppskattad guide under Projectpartners studiebesök, berättar mer.

Läs mer
2018-06-18

VD har ordet

Årets vårkonferens hade inspiration, kompetensutveckling och teambuilding i fokus. Härligt att få utvecklas tillsammans mitt i en pulserande storstad!

Läs mer
2018-04-23

Trååååkigt på jobbet?

Potentiellt förödande för projektet menar professor Markus Hällgren som flera av er mötte på Projectpartners Utbildningsdag i höstas. Här är hans bästa tips till projektledaren!

Läs mer
2018-04-23

Vega: ny stadsdel får modern kollektivtrafik

Som en del i en större satsning bygger Trafikverket Vega pendeltågstation, ett nytt stopp längs Nynäsbanan som kommer att möjliggöra ett säkert resande med påtagliga miljövinster. Projectpartners Eva Lexén, delprojektledare på Trafikverket, ger oss en inblick in vad som händer i projektet just nu.

Läs mer
2018-03-21

VD har ordet

Ny webb, ny kunskap, nya uppdrag och nya medarbetare. Härligt med en vår i utvecklingens tecken!

Läs mer
2017-12-28

Energifyllt möte!

Under Initiativet anordnade vi en tävling i vår monter: följ oss på LinkedIn och tävla om en plats på Projectpartners Karriärsträff 2017. 2 juni var vinnargänget, alla studenter från KTH, på besök hos oss. Det blev en riktigt härlig energikick för oss alla!

Läs mer
2017-12-28

Roslagsbanan: projektledning under full produktion

Ökad kapacitet, bättre säkerhet, mindre buller och förbättrad tillgänglighet. Målen med ombyggnationen av Roslagsbanan är tydliga. Just nu är projektet inne i en intensiv fas där den mest moderna stationen efter Roslagsbanan tar form – samtidigt som tågen fortsätter att rulla. Det är nu projektledningen verkligen sätts på prov. Projectpartners Charlotte Johansson berättar mer.

Läs mer
2017-12-08

Initiativ för framtidens samhällsbyggare

Vi är glädjande nog många som månar om återväxten inom svensk samhällsbyggnad. Under paraplynamnet Initiativet samlas nu ett antal företag och myndigheter som tillsammans önskar skapa opinion och genomföra arrangemang som ska leda till att fler studenter väljer att inrikta sig mot lantmäteri.

Läs mer
2017-12-08

Global projektstyrningsguide

Den globala organisationen ISO arbetar vidare med att ta fram en samling standarder för projekt, program och portföljer. Hittills har standarder för projektledning och portföljhantering lanserats, nu kompletteras serien av en standard för projektstyrning. Varför behövs då en global standardisering av projekt? Therése Andrén på SIS berättar mer.

Läs mer
2017-10-06

Projectpartners Utbildningsdag

Vårt årliga initiativ för branschens utveckling går hand i hand med vårt fokus på kompetensutveckling. Under Projectpartners Utbildningsdag tar vi och våra gäster tillsammans oss an ett aktuellt ämne som belyses ur olika perspektiv av våra inbjudna talare.

Läs mer